Saturday, March 6, 2010

To Aru Majutsu no Index, aksiyon'a hazırlan..

Bugün başlyacağım mangası hoşuma giden bir anime, To Aru Majutsu no Index.Mangası  halen devam ediyor fakat artık animesine bir göz atma vaktim geldi.Birkaç bölüm izledikten sonra detaylı ayrıntılar bu kanaldan yayınlayacağım.Darısı başınıza diyerek anime.gen.tr'den alıntı yaptığım ufak tanıtım bilgilerine yer veriyorum.

Açılış Videosu:
@YouTube
[pro-player width='450' height='350' type='video']http://www.youtube.com/watch?v=hZXHy5WTYAE[/pro-player]

Altyazıları : Tıklayınız
Tanıtım:

Hikâye doğaüstü güçlerin bilim sayesinde, büyünün ise din sayesinde var olabildiği bir dünyada geçer.

Notları tehlikeli derecede düşük olan lise öğrencisi Touma Kamijou, Imagine Breaker denen bir güce sahiptir.Imagine Breaker, diğer bütün güçleri yenebilen ama karşılığında kullanıcının iyi şansını gittikçe zayıflatan bir güçtür. Touma’nın Imagine Breaker’ının gücü gerçekten de ölçülemez derecede kuvvetlidir ve bu yüzden de talihsiz Touma’nın doğaüstü güç seviyesi sıfırdır…

Touma bir gün balkonunda beyazlar içinde bir kızla karşılaşır. Kız ise büyücüler tarafından kovalandığını söyler. Aslında bu kız bir rahibedir ve anıları zorla Index-Librorum-Prohibitorum, yani kilisenin 103,000 yasak metini ile değiştirilmiştir.

Tuesday, March 2, 2010

Wonder Girls - Nobody us , pek tatlı..

Bugün youtube üzerinde gezerken rastladım , çok hoşuma gitti diyebilirim gerek müzik söz ve performans olarak.Klipte pek tatlı olmuş yani.Bende yeni tanıştım bu hanım kızlarımızla ama kısaca grup hakkında bilgi vermek istiyorum.

Müzik ve bilgiler :

[pro-player type='video']http://vimeo.com/1829010[/pro-player]

Soldan sağa grup üyeleri :

Ye-eun, Sunye, Sohee, Sunmi, and Yubin




























önemli veriler
çıkış ülkesiSouth Korea Seoul, Güney Kore
ÇeşitPopDance-pop
Aktif Yılları2007 - Günümüze
Bağlı olduğu şirketJYP Entertainment
Websitewondergirls.jype.com(korece)
www.wondergirlsworld.com(ingilizce)

Windows 7 kullanıcı hesabı denetimini kapatma

Birçok kullanıcının azılı derdi olabiliyor bu hesap denetimi, olup olmadık zamanlarda sizden türlü onaylar isteyen Windows Vista'da ki versiyonuna göre çok fazla iyileştirme yapmış Microsoft , Windows 7'de.Ayarlanabilen denetim seviyesi ile de gayet esnek bir yapıya kavuşmuş ve her kullanıcının ayarlarını kendisine göre değiştirme yetisi kazandırılmış.

Gelelim nasıl kapatabileceğimize yada nasıl denetim seviyesi düşüreceğimize.İzlenecek yol basit, ilk yapacaklarımız sırasıyla :

  1. Denetim Masasını açın

  2. Denetim masasında ki "Sistem Güvenlik" başlığına tıklayın

  3. "İşlem Merkezi" başlığı altında ki "Kullanıcı hesabı denetimi ayarlarını değiştir" e tıklayın




Şimdi gelen pencerede bize 4 kademede denetim koşulları sunuyor.Bu denetim kontrolü varsayılan olarak 3. kademe geliyor isterseniz en alta çekerek tamamen kapatabilir veya kendi isteklerinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Real Kanojo Torrent



İstenilen teknik özellikler :

(önerilenler özellikler koyu renkte)

Windows 7/Vista/XP 32bit
DirectX9.0c
Pentium4 2.4GHz -- Core i7,Core 2 Quad, Core 2 Duo
1 GB RAM - 2 GB RAM
6 GB HDD -- 8 GB HDD
Ekran Kartı 128MB -- Ekran Kartı 512MB
Webcam

Real Kanojo İngilizce Yaması

Oyunun detaylarını bildiğiniz üzere, oyun japonca ve gayet +18 bir oyun ve bu dile uzak bizler için HongFire.com modderlarının hazırlardığı ingilizce yamasının güncel versiyonu burada.Yama içerisinde neler mevcut ilerleyen satırlarda özelliklere göz atabilirsiniz.

Güncel - Real Girlfriend HF Yaması yükleyicisi versiyon 2.3

Dosyayı indirmek için tıklayınız!

Bu yama tam ingilizce arayüz , ingilizce soru çevrisi , sansür kaldırma ve bitirilmiş save dosyası gibi özellikler içermektedir.İçerisindeki yamaların detayları ve şu anki versiyonları şu şekilde.
Bu versiyona dahil modlar :
  • English Interface Translation v2.1 by DCB
  • English Questions Translation v4 by remymartin1986
  • English Launcher v1.0B by TheShadow
  • All Girls+Guy Uncensor v1.0 (normal/shaved option) by Maliwei777 and remymartin1986
  • Hacked savegame by sama98b
  • Special/Botsu: Special (Botsu) English Launcher 1.0B by TheShadow
  • Special/Botsu: Real Girlfriend Special English UI v1.0 by bmobius
  • Memorial/Photo: Memorial (Photo) English Launcher 1.0 by TheShadow
  • Memorial/Photo: RGF Memorial English UI v1 by darkhound


Torrent, eMule nedir , nasıl kullanılmalı

Kullancıların ellerindeki internet hızı arttıkça P2P(peer to peer) kullanıcılar arası ağlarında kullanım seviyesi orantılı şekilde yükselmekte.Birçok kullanıcı bu harika ağları henüz tanımıyorken, ağlardan faydalanan milyonlarca kişi gibi olmak istemezmiydiniz?Sorunun cevabını henüz vermek istemediğinizi duyar gibiyim.İlk önce bu ağlar ile neler yaparbiliriz onları açıklayarak ve sonrasında bu ağ çeşitlerini, kullanılan protokol ve programları kısaca inceleyeceğiz.

Bu P2P ağlar kullanıcılar arasında her çeşitli dosya paylaşımını münkün kılan protokollerdir.Bunların tümü herhangi bir sunucudan bağımsız olarak hayatını sürdürebilir ve dosya paylaşımını kesintisiz olarak devamını sağlarlar.Bu protokollerden en çok kullanılan iki tanesine ilerki satırlarda yer vereceğim.Birinci olarak TRACKER-DHT "Torrent" ve ikinci olarak ED2K-KAD "eMule" protokolü.

Torrent programları genellikle bir sunucuya bağımlı ama bağımsız şekilde de çalışabilirler.Torrent üzerinden birşeyler indirmek istediğinizde ilk önce indirmek istediğiniz materyalin sunumu yapılmış öncü torrent dosyasını (dosyayı indirebilmek için içinde gerekli bilgileri tutan ufak boyutlu dosyalar) internette ki birçok Tracker "izleyici" sitelerinden arama ile edinmeniz ve öncü dosya veya yeni dosya adresleme yöntemi MAGNET linkleri ile az sonra tanıtımını yapacağım uTorrent programı dahilinde indirme işlemini başlatmanız gerekiyor.

Torrent arama motoru adresi :
Bu sitelere ulaşmak için yasaklı sitelere erişiminizin açık olaması gerekiyor.Bu işlemler için kullanabileceğiniz kaynak http://blog.powerlogy.net/2010/02/20/yasakli-sitelere-hizli-ve-etkili-cozum/




uTorrent , torrent linklerini kullanarak indirme işleminizi yapmamıza yarayan bir çeşit istemci yazılımıdır.Boyutu ise oldukça küçüktür (300KB) , en son versiyonda kullanıcı ara yüzü ve kurulum çok basit hale gelmiştir.

uTorrent indirme adresi :

MAGNET Link nedir ?
Magnet link
Mıknatıs bağlantılar, internet sitelerinden indirilen torrent dosyalarını bilgisayara kaydetmeden, tek tıklamayla torrent istemcisine aktarmaya yarıyor. Normal torrent indirmelerinde, indirilen torrenthash check'ten yani kontrolden geçiyor. Bu kontrol ilgili dosyaları ve yükleyen-indiren kullanıcıların adreslerini içeriyor.

Tüm bu aşamalardan sonra özetlersek , torrent öncü dosyalarını edinebileceğiz adresten , indirmek istediğiniz dosyayı aratıp , sonuçlara göre, izleyici sitelerini ziyaret edip , magnet linkine tıklamak yada torrent dosyasını indirip , açmak ve uTorrent programının indirmeye başlamasını izlemek geriye kalan son adım.

Torrent'i özetledik peki eMule?Bir sonra ki yazımda da eMule'u (eKatır) kısa bir şekilde inceleyeceğiz.

Bol ve hızlı indirmeler..

Monday, March 1, 2010

ATI Catalyst 10.2 Güncelleme Paketi

ATI'nin her ay yeni bir catalyst sürücüsü çıkardığını bilmeyen kalmadı.Fakat bu yeni sürüm CrossFireX kullanan kullanıcılar için önemli güncelleştirmeler bulunduruyor.Yenilenen sürücü ile oyunlarda ve uygulamalarda daha fazla performansın yanında CrossFireX profilleri , Ati Radeon HD5000 serisi için EyeFinity ile CrossFireX uyumu, Display port ile ses aktarımı gibi önemli güncelleştirmeleri içinde bulunduran bir Catalyst sürümü.

Mutlaka kendi sürümünüzü güncelleştiriniz.