Thursday, April 29, 2010

Ubuntu 10.04 Nihayet , Çıktı!

En çok kullanılan Linux dağıtımını geliştiren Ubuntu Ekibi sonunda uzundönemli sürümleri olan Ubuntu 10.04'ü kullanıcılara sundu. Açık kaynakdünyasının en bilinen yazılımlarından olan Ubuntu'da birçok önemlideğişikliğe gidildiği görülüyor. Değişiklikler önemli ölçüde kullanım kolaylığıve hoş bir görüntü elde etme yönünde yapılırken daha önceden kahverengi tonları temel renk olarak kullanılan dağıtımın yeni sürümünde mor renk ön plana çıkmış.



Dağıtımda temel masaüstü yine Gnome. Bunun yanında KDEXFCE veLXDE masaüstü ortamlarıda resmi olarak destekleniyor. Sistemkararlılığının büyük bölümünü Gnome'a borçlu olan Ubuntu, yeni sürümünde Gnome 2.3'e güncellenmiş. Kubuntu kullanmayı tercih edenkullanıcılarda unutulmamış ve depolara KDE 4.4 SC sürümü'de eklenmiş.

Thursday, April 8, 2010

Windows 7 açılış hızını arttırma

İnternet uzerinde windows açılış hızını arttırmak için sayısız yöntem geziyor, bu yazıda bunlardan en basiti ve kullanışlısını sizlere aktaracağım.
Yazılan yöntem sadece birden fazla çekirdekli sistemlerde geçerlidir.

Yapılacak işlemler sırasıyla şöyledir, başlat -> ara kısmına -> msconfig yazıp enterlıyoruz.
Bu işlemleri Windows XP , Windows Vista üzerinde de uygulayabilirsiniz.

Açılan sistem yapılandırılması penceresinde , üst sekmeler arasından Önyükleme' yi seçiyoruz.Gelen ekranda Gelişmiş seçeneklere tıklıyoruz.Daha sornasında açılan bir sonraki pencerede işlemci sayısı yazan yere onay işaretini koyduktan sonra.Listeden Windows açılırken kaç işlemci çekirdeğini kullanmasını istiyorsak o sayıyı seçip , tamam dedikten sonra ikinci pencereyede tamam diyerek işlemi tamamlıyoruz.

Bu aşamadan sonra artık Windows 7'mizin açılış hızında biraz artış görebilmek için bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.