Thursday, November 18, 2010

Torrent Programlarına Genel Bakış : İyiler ve hızlılar

Son zamanların en hızlı indirme şekli olan Torrent, aynı zamanda dünyada da en çok tercih edilen indirme şekli. Artık çoğu sitelerde 10 MB'ın üstündeki dosyalarda bile torrent indirme seçeneği var. Torrent'in bu kadar yaygınlaşma sebeplerinden birincisi hız, ikincisi ise kapasitesi. 5 GB'lık bir oyunu tek tıkla torrent sitelerinden indirebilirsiniz. Tabii ki bunun yanında bir torrent programına ihtiyacınız olacak. Bu programlar sayesinde indirdiğiniz torrent dosyasını, bu program ile açabilecek ve büyük dosyaları bu şekilde indirebileceksiniz.

1. Bittorrent : Şu anda en çok kullanılan torrent programlarından biri. Dosya hızını, indirme süresini ve dosya ile ilgili tüm bilgileri size detaylı bir şekilde sunuyor ve siz işinizi yaparken, o arkaplanda download yapıyor ve sizi internetten de koparmıyor. Yani internet hızınızı etkilemiyor. Programı  buradan indirebilirsiniz.




2. Utorrent : Bittorrent'in kopyası desek yalan olmaz. Grafik arayüzüyle, işlevleriyle Bittorrent'in aynısı. Tek farkı daha az yer kaplıyor ve arkaplanda Bittorrent'e göre daha az RAM yiyor. Ram'i düşük olanlar bu program ile daha fazla download yapabilir ve bu programı rahatlıkla arkaplanda çalıştırabilir.Programı buradan indirebilirsiniz.



3.BitComet : download.com'da yaptığım araştırmalarda en çok indirilen torrent programı. Haftada ortalama 100.000 kişi bu programı indiriyor. Benim de uzun süre kullandığım bir programdı, fakat download yaparken internet sayfasının açılmaması gibi sorunlar yaşadığımdan dolayı Bittorrent'e geçtim. Fakat 11 Kasım'da yeni sürümünün çıktığını duydum. Muhtemelen bu sorun yeni sürümle çözülmüştür. Programı buradan indirebilirsiniz.


No comments:

Post a Comment