Saturday, March 5, 2011

Ubuntu üzerinde ATI ekran kartı sürücülerini aktif etme aşamaları

Çoğu ATI ekran kartı, Ubuntu ile gelen varsayılan açık kaynak "ATI" ya da "radeon" sürücüleriyle çalışır. Ancak AMD firmasının sürücülerine sahip bir bilgisayar gibi 3B hızlandırması ve kompozit desteği gibi gelişmiş grafik özellikleri kullanabilmek için bazı sürücüler yüklenmelidir. Ubuntu, özel sürücüleri karşıdan yükler ve birçok ATI marka ekran kartı için ek özelliklerini de etkinleştiren bir uygulama ile sisteme kurar.Yazının devamın , adım adım kurulum aşamalarını inceleyeceğiz.



Zorluk: Orta derecede

1 - Ana Ubuntu menüsünü, ardından "Sistem" ve "Yönetim", ardından "Donanım sürücülerini" düğmesini tıklayın.Ubuntu bilgisayarınızın hızına bağlı olarak, iki dakika kadar bir süre alacak bir donanım taraması başlatır.



2 - Tarama işlemi tamamlandıktan sonra "Önerilir" diyen "flgrx" video kartı sürücüsünü girişini seçin. Pencerenin altındaki "Etkinleştir" düğmesini tıklatın.



3 - İstendiğinde, yönetici parolasını girin, ardından "Onaylama" düğmesini tıklayın.Ubuntu daha sonra ATI ekran kartı için , diğer ek bağımlılıklar ve uygulamaların sürücülerini indirir ve yükler.



4 - Bilgisayarı yeniden başlattın.

No comments:

Post a Comment