Sunday, February 21, 2010

Windows seçili konuma yüklenemiyor.Nedir bu ?

Evet, çözümü çok basit birkaç aşamadan geçsede eğer çözüm yolundan bir haberseniz, gerçekten saç yolduran bir hata kodu "Hata: 0x80300024".Bu hata kodu Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinin kurulumlarında, size Windows'u hangi bölüme yükleyiyem diye sorduğu sırada, sabit diskiniz üzerinde bölüm oluşturulurken ortaya çıkan bir hata kodu.



Sonuç olarak zaten yeni bir bölüm oluşturamıyorsunuz.İnsan ilk kez bu olay başına geldiğinde biraz afallıyor "Neden , neden , neden..?" nedeni ise sizin kurulum esnasında, fiziksel olarak birden fazla sabit diskinizin sayısının fazlalığından kafayı yemesi olarak özetleyebilirim.

Çözüm, çok basit neticede sisteminizin kurulmasını istediğiniz sabit disk dışında ki diğer disklerin geçici olarak bilgisayar ile olan bağlantısını kesiyoruz ve sonuç mükemmel derecede iyi bir bölüm oluşturma.Kurulum bittikten sonra bilgisayarınızı kapatıp diğer sabit disklerinizi tekrar bağlamayı unutmayın!

Hayırlı formatlar..

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. teşekkürler gerçekten işe yaradı

    ReplyDelete
  3. Dostum süpersin, sabahtan beri raid, sata, bios, driver kafayı yedim burda, Allah Razı Olsun

    ReplyDelete
  4. Dostum eywallah. Diğer forumda ki açıklamaları okuyorumda yok biostan şunu böyle yap onu ordan kaldır feşmekan (: Adamın dibisin yauu... Klavyene mausuna kuvvet (:

    ReplyDelete