Saturday, February 20, 2010

Yasaklı sitelere hızlı ve etkili çözüm

Yasadışı sitelere girmeniz için artık "Google" size yardımcı olacak ve bunun yanısıra tüm web'e ulaşımınız da orantılı şekilde hızlanacak.

Türkiye'de telekominasyon kurumu tarafından erişime engellenmiş sitelere girmek için ülke genelinde hepimizin bildiği ve kullandığı OpenDNS'e alternatif DNS servisini Google kullanıcılarına sundu, Google Public DNS.

Şu an için en bilinen ve güvenilir olan OpenDNS isimli servise civarda ki en iyi karşıt seçenek. Hemen kullanabilmek için dns sunucularının ip adresleri şöyle;

  • 8.8.8.8

  • 8.8.4.4


Google’ın dünya çapında verdiği bu hizmet Google’ın kullanıcılar hakkında bilgi toplama alanlarına bir yenisini daha ekleyip bir anlamda Google’ın ana kazanç organı, kalbine bir şah damarı daha ekledi diyebiliriz.



Ben kullanıyorum, OpenDNS den hiçbir farkı yok hatta varsayılan olarak OpenDNS arama motoru ve hata sayfalarından kurtulup Google’ın kendi araması ve adres önermesini göstermesi gayet kullanışlı , şık ve Google Dns sunucularına da anlık erişim (PING) süreleri de çok küçük değerlerde.Hal böyle olunca OpenDNS'i bir köşeye koymak ve yerine Google'ı almak hiç şaşırtıcı olmuyor.

OpenDNS ve Google Public DNS servislerini hem tüm Türkiye'de engellenmiş hemde çoğu zaman çok yavaş kalan TTNET gibi internet dağıtıcılarının DNS hizmetlerinin aksaklıklarından kurtulup , güvenli, hızlı ve özgür bir biçimde internette gezmenin tadını çıkarıyoruz.

1 comment:

  1. [...] Torrent arama motoru adresi : Bu sitelere ulaşmak için yasaklı sitelere erişiminizin açık olaması gerekiyor.Bu işlemler için kullanabileceğiniz kaynak http://blog.powerlogy.net/2010/02/20/yasakli-sitelere-hizli-ve-etkili-cozum/ [...]

    ReplyDelete