Wednesday, June 6, 2007

Blu-ray oynatıcıda bir indirim daha


Blu-ray oynatıcıda bir indirim daha


Sony'nin yeni Blu-ray oynatıcısının yurtdışı fiyatında 100 dolar indirime gitmesiyle ulaşılan 499 dolarlık fiyat, ürünün altı ay önce çıkan ilk sürümünün yarısı kadar.

Sony, önceki modeline göre daha küçük olan fakat temelde aynı işlevleri yerine getiren, yeni Blu-ray oynatıcısının yurtdışı fiyatını 100 dolar daha aşağı çekti. Sony, BDP-S300 adlı Blu-ray oynatıcı için şubat ayında 599 dolarlık satış fiyatı belirlemişti. Şirket, bu hafta içerisinde satışa sunacağı yeni ürün için daha önce belirlemiş olduğu fiyatı, 499 dolara çekti.

Sony'nin fiyat indirimi, Blu-ray ile HD DVD arasındaki, HD içeriği barındıracak disk formatı rekabetinin tam ortasında geldi. Sony, devam eden rekabette yaptığı bu fiyat indirimi ile son altı ay içerisinde çok dramatik bir fiyat düşüşünü de gerçekleştirmiş oldu. Son yapılan indirim ile birlikte yeni ürünün fiyatı, şirketin bundan altı ay önce benzer özellikler ile sunduğu BDP-S1'e göre yarı yarıya düşmüş oldu.Sony'nin fiyatta gerçekleştirdiği bu düşüş; aynı zamanda tüketici elektroniği alanında yaşanmış en hızlı fiyat indirimlerinden de biri.

Şirketten yapılan açıklamada indirimin gerekçesi, düşen üretim maliyetleri ve Blu-ray ürünlerine artan talep olarak belirtiliyor.


No comments:

Post a Comment