Monday, June 18, 2007

Warhawk

Uzun zaman önce, PlayStation 3 daha çıkmadan, bazı oyunlar hakkında videolar görmüştük. Konsolun gücünü ve kalitesini gösteren bu oyunlardan birisi de Warhawk'dı. Warhawk, Incognito'nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı, PlayStation 'da çıkmış olan oyunun yeniden yapımı niteliğinde bir online macera oyunu. Evet oyunumuz gerçekten de sadece online multiplayer olarak hazırlanmış bir oyun. PlayStation 3 için özel hazırlanan oyunu ister PS Store'dan indirebilecek, isterseniz Blu-Ray versiyonunu bluetooth kulaklık seti ile birlikte satın alabiliceksiniz. 2007 sonbaharda piyasaya çıkacak olan Warhawk'ı biraz daha yakından tanıyalım isterseniz.



Warhawk, adını oyunda sıklıkla kullanacağımız gelişmiş savaş uçağından alıyor. Bu uçak neredeyse her yüzeye dikey iniş yapabilen harika bir alet. Ayrıca isteyenler Nemesis adındaki değişik bir zırh sistemine sahip olan alternatif uçak tipini de yönetebilirler. Tabii oyun sadece uçaklar üzerine kurulu değil. Karaya indiğimizde ise pilotumuzu kontrol ediyoruz ve oyun bir tür -SOCOM gibi- arkadan görünüş shooter oyununa dönüşüyor. Karada da kullanabileceğimiz değişik taşıtlar ve silahlar mevcut. Tanklar, cipler, roket atarlar, makinalı tüfekler, uzun mesafe tüfekleri gibi diğer shooter oyunlarından görmeye alıştığımız tüm silah ve araç çeşitleri mevcut.

Bir savaşta 32 kişiye kadar aynı anda oynanabilecek olan Warhawk, 4 kişiye kadar aynı konsoldan online oynama imkanı sunuyor. Oyunda 5 gezegen ve her gezegende 5 sektör olmak üzere toplam 25 harita olacak. Ayrıca oyunda gerek karakterimizi gerekse Warhawk'ımızı istediğiniz şekilde değiştirebilecek, değişik renk ve zırh şekillerinden kendinize özel karakterinizi ve uçağınızı yaratabileceksiniz. Tabii ki PS Store'dan alabileceğiniz değişik araç veya karakter tipleri olabilecek. Online indirebileceğiniz bu ekstralardan bazıları bedava bazıları ise ücretli olacak.

Oyun hakkında videolar ve bilgiler galmeye başladığından beri üzerinde çok durulan özelliklerden birisi ise uçağınızı SixaxiS ile yönetebiliyor oluşunuz. Daha önce Blazing Angels oyununda denediğimiz hareket kontrolü sistemi analog sisteme göre pek de başarılı olmasa bile çok zevkli idi. Yapımcıların söylediklerine göre Warhawk SixaxiS kontrollerde de inanılmaz bir rahatlık ve bağımlılık getirecek. Yapımcılar bir çok oyuncunun uçak kontrollerini analog sisteme getirmeyeceğinden eminler. Şu ana kadar yapılmış en iyi hareket kontrol sistemine sahip olduklarını iddia ediyorlar.



Şu anda ilk parti BETA oyuncuları seçilmiş durumda ve aktif olarak online oynamaktalar. Beta konusunda ayrıntılı bilgilerin dağıtılması yasak olduğundan konu hakkında fazla bir bilgi veremeyecek olsak da diyebiliriz ki şu ana kadar seçilmiş BETA oyuncuları oyunun çok eğlenceli olduğunu ve online oynanabilen şu ana kadar çıkmış en iyi PS3 oyunlarından biri olduğunu söylüyorlar. Eğer ikinci parti BETA oyuncuları arasında yer almak istiyorsanız www.warhawk.com adresine gidip hemen sol üst köşedeki 'register' ikonuna klikleyerek siteye kaydolun. Şanslıysanız oyun çıkmadan BETA testlerine katılabilirsiniz.

Sonbaharda piyasaya çıkacak olan Warhawk, online oyun sevenleri çok sevinderecek harika bir PlayStation 3 oyunu. Oyun piyasaya çıktığında ayrıntılı incelememizde görüşmek üzere, hepinize bol oyunlu günler diliyorum.

Haber :http://www.trgamer.com/yazi.asp?id=2372

No comments:

Post a Comment