Wednesday, June 6, 2007

Yeni MacBook'lar güçlenerek çıktı


Yeni MacBook'lar güçlenerek çıktı


Apple, daha hızlı işlemciler, daha fazla sistem belleği ve artırılmış sabit disk özellikleri ile güncellediği MacBook'lar çıkardı.

Apple, salı günü yaptığı açıklamada; daha hızlı işlemciler, daha fazla sistem belleği ve sabit disk alanı ile güncellediği MacBook dizüstü bilgisayarların duyurusunu yaptı.

Üç ayrı modelde satışa sunulan yeni dizüstü bilgisayarların herbiri, 25.4mm kalınlığında ve 1280x800 piksel çözünürlüğünde 13.3 inç geniş ekranı bulunuyor. Satışa sunulan modellerden beyaz olanlar, 2.0GHz ya da 2.16GHz Intel Core 2 Duo işlemcilere, siyah olanı ise bunlardan daha hızlı işlemciye sahip bulunuyor.

1 GB sistem belleğine sahip olan dizüstü bilgisayarlar, belleğin 2 GB'a kadar artırılmasını destekliyor. Ürünlerde ayrıca tümleşik iSight video kamera, 802.11n kablosuz iletişim protokolünü destekleyen AirPort Extreme kablosuz ethernet kartı, iki USB 2.0 ve bir FireWire girişi bulunuyor.

Yeni ürünlerarasında en düşük yapılandırmaya sahip olan ve 80 GB sabit diski bulunan beyaz MacBook, 1.099 dolar yurtdışı satış fiyatına sahipken; yine beyaz olup 2.16 GHz işlemci, 120 GB sabit disk ve daha hızlı olan 8x çift katmanlı DVD yazan optik sürücülü modelin ise 1299 dolar satış fiyatı bulunuyor. Gelişmiş olan beyaz model ile rengi ve 160 GB kapasiteli sabit diski dışında aynı özelliklere sahip olan siyah MacBook ise 1.499 dolara satılıyor.

Yeni dizüstü bilgisayarlar Apple'ın yurtdışı perakende satış mağazaları ve şirketin online satış sitesinden satın alınabiliyor.

Apple aynı zamanda, bu hafta güncelleme yapılmayan daha yüksek yapılandırmaya sahip MacBook Pro dizüstü bilgisayarların üretimini de gerçekleştiriyor.

Daha önce CNET'e ait Crave sitesindeki bir blogda da belirtildiği gibi; yeni MacBook'larda Apple'ın yeni nesil bilgisayarlarında yer alacak özellikler bulunmuyor. Bu yeni nesil özellikler arasında, Intel'in Santa Rosa işlemcileri, Flash bellek ve arkadan aydınlatmalı LED ekran yer alıyor.

No comments:

Post a Comment