Monday, June 18, 2007

Samsung'tan sıfır beden cep telefonu


Güney Koreli teknoloji firması Samsung'un Ultra Slim II kategorisindeki U100 cep telefonu, 5.9 mm kalınlığı ile dünyanın en ince telefonu olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın önde gelen elektronik firmalarından Samsung, cep telefonlarında incelik ve hafiflik konusunda çıtayı oldukça yükseltti. Samsung’un Ultra Slim II kategorisinde yer alan U100 modeli, 5.9 mm kalınlığıyla şimdiye kadar üretilmiş cep telefonları arasında en ince kalınlığa sahip olma özelliğini taşıyor.

Şimdiye kadar üretilmiş cep telefonları arasında en ince kalınlığa sahip olan U100, multimedya özellikleriyle de dikkat çekiyor. 256K renkli 1.93 inç büyüklüğündeki ekranı, 3 megapiksel kamerasıyla çekilen resimleri ve videoları net bir biçimde seyretmeye olanak sağlıyor.

70 MB dahili hafızası bulunan telefon, MP3, ACC, eAAC+, WMA ve MPEG4 formatlarını destekliyor. EDGE ve bluetooth desteği sunan ürünün 66 gram olan ağırlığı, inceliği ile paralellik gösteriyor.

6.9 mm kalınlığındaki X820 modeliyle yine kendisine ait olan dünyanın en ince telefonu özelliğini, 5.9 mm kalınlığıyla egale eden Samsung’un U100 modeli, Kore’de 309 dolar fiyat ile satışına başlandı. Türkiye’de ise, yakında gelecekler listesinde bile bulunmuyor.

Samsung’un yanısıra diğer markalarda incelik yarışında ön saflarda yer almaya çalışıyor. Motorola 11.9 mm kalınlığındaki kapaklı olan Razr2 modelleriyle incelik yarışında yer alırken, SonyEricsson’un W880i modeli ve Nokia’nın 6500 classic modeli 9.5 mm kalınlığı ile boy gösteriyor.

No comments:

Post a Comment