Wednesday, June 6, 2007

RealPlayer, YouTube'u bilgisayara indiriyor


RealPlayer, YouTube'u bilgisayara indiriyor


Online olarak izlenen korumasız video içeriği, RealPlayer'ın yeni sürümü ile tek tıkla bilgisayara indirilip, CD'ye yazdırılabiliyor.

Online video izlemede yaygın olarak kullanılan RealPlayer'ın yeni sürümü, tek tıklama ile izlenen videoyu bilgisayara indirebiliyor. Tek tıkla indirme işlemi, içerik hakları yönetimi (DRM) koruması bulunmayan videolarda gerçekleştiriliyor.

Online video içeriği izlendiğinde geçici olarak ekranın kenarında beliren indirme butonu, içerik DRM korumasına sahip olduğunda ve programca tanınmayan bir formatta olduğunda etkinleşmiyor. RealPlayer bunun yanısıra; indirilen videoları CD ve DVD'ye yazabilme işlevini de getiriyor. Yeni RealPlayer ayrıca izlenen videonun ortasındayken indirme işlemini başlatma ve aynı anda birden fazla videoyu indirme işlevini de yerine getirebiliyor.

Program ile gelen özellik, teknolojik olarak yenilik getirmese de; indirme ve CD'ye yazdırma işlevlerini biraraya toplayan yasal bir uygulama olması nedeniyle dikkat çekiyorve kullanıcılara kolaylık getiriyor.

RealPlayer'in yaratıcısı RealNetworks şirketi, programın bu yıl içinde çıkarılacak olan yeni sürümünde, online video içeriğinin doğrudan taşınabilir cihazlara aktarılabilme özelliğinin de bulunacağını belirtiyor.

Programın deneme sürümü sadece, Windows işletim sistemi üzerinde çalışan Internet Explorer ve Firefox ile uyumlu bulunurken, Mac'ler ile uyumlu sürümünün yıl sonuna doğru çıkartılması planlanıyor.

No comments:

Post a Comment