Monday, June 18, 2007

Windows için Safari'ye ilk güncelleme geldi


Apple, daha emekleme aşamasındaki Windows için Safari tarayıcısının ilk güvenlik güncellemesini yayınladı. Deneme sürümü süresince bu güncellemelerin devam etmesi bekleniyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde çıkardığı Windows platformu için Safari internet tarayıcısının açıklarını kapatan ilk güncellemeyi yayınladı. Henüz çıkalı çok az zaman olmasına rağmen ilk güncellemenin gelmiş olması, önümüzdeki dönemde bu güncellemelerin sıklaşacağı yorumuna neden oluyor.

Güncelleme ile en az üç bilinen güvenlik açığı kapatılırken, bu açıkların sadece Windows için Safari tarayıcısını etkilediği, tarayıcının Mac OS X sürümünü etkilemediği belirtiliyor. Güncellemeler Apple'ın sitesinden indirilebiliyor.

Apple tarafından yayınlanan güncelleme, Windows için Safari ile ilgili çeşitli kaynaklar tarafından bulunan açıkların hepsini kapatmıyor. Güvenlik araştırmasıyapan uzmanların, tarayıcının deneme sürümü ile buldukları çeşitli açıklar bulunuyor. Safari'nin henüz deneme sürümünün kullanılıyor olması dolayısı ile bu dönemde karşılaşılan açıkların normal karşılanması gerektiği belirtiliyor.

Yapılan güvenlik güncellemeleri CVE-2007-3186, CVE-2007-3185 ve CVE-2007-2391 kodları ile yayınlanıyor.

No comments:

Post a Comment