Wednesday, June 6, 2007

Paris Hilton hapiste, oyunu internette


Paris Hilton hapiste, oyunu internette


Paris Hilton'un hapis macerası online oyun oldu. Kazanmak için Hilton'ın kimliğine bürünüp köpeği Clinkerbell'i ezmeden plaka baskı makinesini kullanmak gerekiyor.

Katıldığı partiler, giyim tarzı, verdiği frikikler ve internet ortamında dolaşan yüzlerce erotik içerikli görüntüsü ile magazin basınının gündeminden düşmeyen Paris Hilton'un, aldığı hapis cezası onu bir online oyunun da kahramanı yaptı.

GSN tarafından geliştirilen "The Prison Life: Paris" (Paris'in hapis hayatı) adlı oyunda, Paris Hilton bir fabrika bandının başında bekleyerek sıra ile gelen boş plakalara, sosyetik yaşam tarzı ile ilgili kısaltılmış sözler basıyor. Hilton, tasarımcı gözlükleri ve kırmızı gömlekli hali ile dışarıdaki giyim tarzına yakın olarak olarak tasvir ediliyor. Tabi, gömleğinin hiçbir düğmesinin açık olmaması gibi küçük bir farkla.

Sarı saç, pembe ruj ve baygın bakış detaylarının atlanmadığı Hiltontasviri, gazetelerdeki fotoğraflarının aksine, görüntüyü tek başına doldurmuyor. Çünkü kahramanımızın hemen yanında, eli sopalı gardiyan bekliyor. Hilton'dan etkilendiğini düşündüğümüz gardiyan, körle yatan şaşı kalkar misali rengarenk gözlüğü ile bu alanda Hilton'dan geri kalmıyor.

Oyunda, sağ, sol ve aşağı tuşları ile kontrol edilen Hilton'a, üç tane baskı makinesini idare etme görevi verilmiş. Boş şekilde gelen plakalar, doğru zamanlama yapıldığında baskılı hale getirilip puan toplanıyor. Oyunun amaçlarından biri de; Hilton'un çok sevdiği köpeği Clinkerbell'in hayatını sürdürmesini sağlamak.

HILTON'UN KÖPEĞİNİN HAYATI ELİNİZDE

Dönen bant üzerinde gelen plakaların arasında, Clinkerbell de bulunuyor. Dikkatli davranılıp, doğru zamanlama yapılmadığı takdirde, kaderinin çizilmesini bekler şekilde banttan geçen Clinkerbell'in ebedi yolculuğuna bilet kesilebiliyor. Eğer, Clinkerbell'in sağ salim bantın sonuna yetişmesini sağlarsanız bu hanenize artı puan olarak yazılıyor.

Oyun ilk oynandığında, az da olsa alışma problemi çekiliyor. Online oyun geleneğine uygun olarak, kullanıcıların çok zorlanmayacağını düşündüğümüz oyunda en önemli konuyu elbette zamanlama oluşturuyor. Boş plakalar geçerken, yukarıdan yansıyan baskı makinesinin gölgesi ile uç uca gelmesine dikkat edilmesi gerekiyor.

İlk üç denemede, ilk aşamayı geçmek için gerekli altı baskıyı yapamadığımı söylemek zorundayım. Üç kere hata yapıldığında oyunun bitmesi ve aldığım 378 puan için yapılan; "Yuh! Lindsay Lohan bile senden daha iyisini yapardı" uyarısını ise hiç üzerime almadan, doğrudan Hilton'a havale ettim.

No comments:

Post a Comment