Monday, June 18, 2007

Intel'den harici ekran kartı atağı


AMD'nin ATI'yi almasının ardından Intel'in de 2008'de ATI ve Nvidia'ya rakip olacak ürünlerle harici ekran kartı pazarına girmesi bekleniyor.

Intel'in on-board ekran kartı haricinde ATI ve Nvidia'ya rakip olarak harici ekran kartı pazarına girmeye hazırlandığı belirtiliyor. AMD'nin ATI’yi almasının ardından, Intel'in de olası 2008’de tek başına harici ekran kartı pazarına girmesi, rekabeti daha da artıracağa benziyor.

Harici ekran kartı pazarında orta segmentte ATI ve Nvidia çözümleri ile rekabet içerisinde olacak Intel'in birkaç ekran kartı üreticisiyle masaya oturup konu üzerine konuştuğu da duyulan haberler arasında.

Intel, entegre ekran kartı pazarında yüzde 50'den daha fazla bir paya sahip; ancak bu pazardaki liderliğinin, harici ekran kartı pazarında Intel’e bir avantaj sağlaması beklenmiyor. Intel'in, tek başına harici ekran kartı pazarına girmesi durumunda, üçüncü bir üreticinin pazarda rekabet yaratmasının, tüketici açısındansevindirici olacağı kesin. Zira Intel sermaye gücü ve karı göz önüne alındığında, üretim konusunda ATI ve Nvidia'dan daha avantajlı olduğundan, fiyatlar konusunda daha hareketli günlerin kullanıcıyı bekleyeceğini söyleyebiliriz.

No comments:

Post a Comment